Ilmus Jaan Valsineri ja Marek Tamme koostatud raamat kultuuripsühholoogia läbimurretest

Kultuuripsühholoogia on uus koostööle suunatud teadmisvaldkond 21. sajandi sotsiaalteadustes. See ühendab psühholoogia – eelkõige arengu- ja sotsiaalpsühholoogia – kultuuriajaloo, antropoloogia, etnograafia, kunsti, muusika, semiootika ja sotsioloogiaga. Kultuuripsühholoogia uurimisfookus on tähenduslikel inimkogemustel. Eesti teaduste akadeemia välisliikme Jaan Valsineri ja akadeemik Marek Tamme koostatud ingliskeelne koguteos „Breakthroughts in Cultural Psychology“ („Läbimurded kultuuripsühholoogias“) sisaldab maailma juhtivate teadlaste isiklikke sissevaateid kultuuripsühholoogiasse, eesmärgiga tõsta esile valdkonda edendavaid uusi võtmeideid. Raamat on kasulik lugemisvara nii erialateadlastele, praktikutele kui ka üliõpilastele.

Tartu ülikooli biosemiootika professor Kalevi Kull tutvustab ilmunud teost järgmiselt: „Raamatus heidab psühholoogia pilgu iseendale, juhindudes erinevatest intellektuaalsetest huvifookustest. Teose koostanud teadlaste rühm või õigemini võrgustik on asetanud kultuuripsühholoogia selle holistilistele teoreetilistele alustele ning edendanud kogu uurimistööd arusaamise kui sellise suunas, eemale konkurentsipõhisest teadusest. Kultuuripsühholoogia on oma olemuselt semiootiline, nendivad autorid.“

Raamat ilmub Tallinna ülikooli kirjastuse sarjas „Acta Universitatis Tallinnensis. Humaniora“.

Autorid: Svend Brinkmann, Nandita Chaudhary, Vladimer Lado Gamsakhurdia, Vlad-Petre Glăveanu, Sven Hroar Klempe, Giuseppina Marsico, Alberto Rosa, Sergio Salvatore, Tatsuya Sato, Danilo Silva Guimarães, Marek Tamm, Luca Tateo, Rama Charan Tripathi, Jaan Valsiner, Brady Wagoner, Tania Zittoun.

Raamat Tallinna ülikooli kirjastuse veebis